×

Ik ben ook inzetbaar als als public speaker & spreekstalmeester. Boek mij nu!

’Spreken en taal is mijn passie, mijn leven en mijn business’

Wat wil je van me weten? Mijn opleiding? Ja, ik heb VWO en mijn doctoraaltitel (europese studies) behaald maar misschien is dat helemaal niet zo relevant.

Ik hoop met deze site te verleiden tot interactiviteit, tot dialoog. Maar ja, het tabje is natuurlijk aangeklikt dus hier even een overview van mijn carrière als artiest en uiteindelijk, specialist in alles wat met Stem te maken heeft:

Roel Fooij is een ervaren voice-over, presentator en acteur.

Als A-stem is hij al ruim 17 jaar werkzaam voor o.a. radio en TV commercials, documentaires, cartoons, hoorspelen(o.a liberationroute), bedrijfs-en overheidsfilms zoals deze voor het ministerie van binnenlandse zaken en, last but not least heeft hij de afgelopen jaren een oeuvre van nu al bijna 50 luisterboeken opgebouwd.

Hij heeft aan het succes bijgedragen van TV programma's, zoals ‘ Drukte in de dierentuin’(waarin zijn stem leading was), 'Dancing with the Stars' en 'Het moment van de Waarheid'. Ook gaf hij live commentaar bij modeshows (o.a. Vivienne Westwood) en in grote spelshows van onder andere Robert ten Brink en Carlo Boszhard, waar de stem improviseert met de presentator.

Inspreken doet hij op locatie en steeds vaker vanuit zijn goed geoutilleerde homestudio. Sinds December 2017 is dit een echte Studiobricks geluidsstudio. Hij beheerst alle facetten van het spreken als geen ander en is elk jaar goed voor honderden uitingen en opdrachten.

De laatste jaren heeft Roel zich ook toegelegd op stem- en presentatie coaching. In een persoonlijke sessie geeft hij zijn cliënten ‘on the spot’ de gereedschappen in handen om hun impact als spreker en presentator te vergroten. Niet iedereen is immers een geboren spreker en bij belangrijke presentaties krijgen zenuwen nog wel eens de overhand. Zijn ervaringen als mindfullness leraar en de beproefde technieken die hij hierbij gebruikt, komen hierbij goed van pas.

Met maatje Vastert van Aardenne heeft hij de afgelopen jaren een hele reeks jonge teams van PR-bureau's getraind in een dagprogramma. Meer informatie hierover vindt je op www.luistereniscommuniceren.nl

Roel heeft een ruime acteerervaring en heeft hij in diverse TV series, commercials en bedrijfsfilms gespeeld. Zo was hij in 2012 vier maanden op de buis te zien in GTST, waarna hij geïnspireerd terugkeerde naar zijn meest geliefde stiel: stem en presentatie.

Bovendien is Roel een ervaren rebalancing masseur en geeft zowel klassieke massages als cranio sacraal therapie en is hij spinninginstructeur bij Fitearth op IJburg!

Over mij - Roel Fooij

  download

Social Networks

Neem contact op

Neem gerust contact met mij op d.m.v. het formulier!

Naam & email


Velden met een '*' zijn verplicht